Bente Vist/Tine Rehling

Bente Vist – sopran

Tine Rehling – harpe

Duo’en Bente Vist og Tine Rehling blev dannet i forbindelse med CD indspilning af Per Nørgård: Fons Latitiae for sopran og harpe.

Der var fra starten slet ingen tvivl om at duoen skulle fortsætte sit samarbejde, da de to musikere med det samme kunne mærke et fælles åndedrag og intuitiv forståelse af hinandens musiceren – simpelthen en stor glæde ved at spille sammen.

De har siden optrådt ved sommerfestivaller og kirkekoncerter og er i gang med at planlægge et nyt CD projekt – Nordiske sange.

CD’en ”Works for soprano and instruments” er nu udkommet og her kan høres et uddrag af Fons Latitiae for sopran og harpe.

CD’en har i marts 2009 fået 5 ud af 6 stjerner i Berlinske Tidende.

Udvalg af duoens repertoire:

G. Carissimi (1605 – 1674) – Kantate nr 2 ”E Bello L’ardire”.

A. Scarlatti (1659 – 1725) – Kantate ”Il Rosignuolo”

Per Nørgård – Fons Latitiae

Carl Nielsen – sange arrangeret for sopran og harpe

Edv. Grieg – sange arrangeret for sopran og harpe

Norske og svenske folkesange

Bente Vist

Bente Vist er uddannet ved konservatorierne i Oslo og København samt Juilliard School of Music i New York . Hun har været medlem af den internationale kendte vokalgruppe Ars Nova samt DR- Radiokoret. Siden 1999 har hun valgt at være freelance, og hun har gjort sig særligt bemærket som fortolker af barok musik samt samtidsmusik. Flere danske komponister har skrevet musik til hendes helt særegne lyse sopran. Bente Vist har optrådt i USA, Australien, Japan, samt det meste af Europa, både på koncertscenen og i operaer.

Desuden underviser Bente Vist ved konservatoriet i Odense.

Se i øvrigt www.bentevist.dk

Booking