Harpe solo

Vi forbinder ofte harpen med noget drømmende og meditativt. Det er den også, men harpen er mere end bare dét. Harpen rummer udover sit særegne og farverige klangbillede også kraftfulde dynamiske og rytmiske muligheder.
Harpen har det hele, og dens store spændvidde gør den til et levende og vedkommende soloinstrument.
Mulighederne findes helt enkelt på harpen, så hvorfor ikke vise det – hvorfor ikke give koncertpublikummet chancen for at opleve harpens vidtspændende repertoire og sublime skønhed.

Mange steder i udlandet er der rig tradition for harpe solo koncerter. Det er ligeså selvfølgeligt som f.eks. en koncert med klaver.
I Danmark har harpen ikke nogen lang tradition bag sig. Blandt mange forbindes den udelukkende med de bløde klange der blander sig i orkesteret.

Jeg vil her være med til at give publikum mulighed for at opleve hvilken rigdom harpen besidder.

Læs blot følgende citat fra en ung gymnasie elev:

Hej alle sammen..Ser I, jeg var til harpekoncert her i fredags på kulturnatten, og jeg skriver sådan set bare for at opmuntre Jer til at sætte Jer ned på et tidspunkt og høre hende her, Tine Rehling, for hun er ekstremt dygtig! Det er en enormt lækker oplevelse, som jeg egentlig bare gerne vil dele med Jer, og hvis der er nogen af Jer, der er friske, vil jeg gerne se om jeg kan finde en koncert (det kræver selvfølgelig at I er villige til at betale, hvad det koster), som vi kan tage til…” (Astrid 1.g)

Mit repertoire spænder over hele det klassiske repertoire fra barok til nutidens komponister.

Af komponister kan nævnes: G.F Händel, D. Scarlatti, C.Ph.E Bach, L. Spohr, M. Glinka, S. Prokofieff, F. Liszt, G. Fauré, A. Roussel, G. Pierné , I. Albeniz, C. Debussy, C. Salzedo, E. Parish Alvars P. Hindemith, B. Britten, H. Holliger, Chick Corea, Per Nørgård, Bent Sørensen, Jørgen Jersild, Fuzzy.

Udvalg af koncerter for soloharpe og orkester:

G.F Händel – Koncert i B-dur

W.A Mozart – Koncert for fløjte og harpe

C. Saint Saens – Morceau de Concert

C. Debussy – Danse Sacrée et Profane

M. Ravel – Introduction og Allegro

Per Nørgård – Konge, Dame, Es

Per Nørgård – Gennem Torne (lyt / listen)

Per Nørgård – Swan Descending (lyt / listen)