Tine Rehling/Mikkel Nordsø

To musikalske verdener mødes og bliver til ét i dette fine samspil mellem to strengeinstrumenter – harpe og akustisk guitar.

Den legendariske danske guitarist Mikkel Nordsø og den prisbelønnede harpenist Tine Rehling har indgået et musikalsk samarbejde, som har vakt nysgerrighed både på jazz-scenen og i den klassiske verden

Tine og Mikkel (kusine og fætter) fandt for ca 10 år siden sammen i ”familiebandet Timewave”, men de har også gennem en årrække spillet sammen i Jazz pianisten Thomas Clausens “Brazilian Project”.

For 5 år siden startede de deres egen duo. Gennem det seneste år er deres samarbejde blevet intensiveret og sommeren 2008 udkom deres første CD.

”Man kan tydeligt høre, hvordan de nyder at være gået “solo” på denne CD overvejende med Mikkels kompositioner. Klangen fra de to instrumenter væver sig ind i hinanden i et filigranagtigt, ornamenteret lydtæppe med østerlandske og arabiske farver tilsat flamencoens rytmiske nerve og lidenskab for så at brede sig ud i mere lyriske og fabulerende passager. Musikken har en stærk meditativ virkning, men den er aldrig søvndyssende med sit rytmiske drive, og så er det hjerteskærende smukt. Man bliver afhængig og høj af at lytte til Tine og Mikkels inciterende strengeleg, og der er ingen tømmermænd bagefter.”

Siden 2008 har duoen optrådt ved bl.a Copenhagen Jazzfestival, i Copenhagen Jazzhouse, Aalborg International Guitarfestival samt diverse kirker og spillesteder over hele landet. Maj 2009 og 2010 var de inviteret til Rio i Brasilien for at spille ved Rio international Harp Festival.

Om de 2 musikeres sammenspil har pressen bl.a. skrevet:

”fløjlsbløde vinde over glitrende harpeflader…” ”…Rehlings farverige akkordspil, solide basspil og perfekt synkront melodispil sammen med Nordsø..” ”..ren sjælerengørende afslapning…” ” …Nordsø’s guitar og Rehlings harpe klang smukt sammen…” ”…strengt, heftigt og nådesløst spil – det var som at ride uden sadel på en hvid araberhoppe ud over ørkensletten.”

Efter koncerten ved Aalborg International Guitarfestival skrev det engelske magasin Classical Guitar: ”….Nordso’s performance in the company of the hugely talented Rehling, amid the monastic surroundings of the Aalborg Kloster, was an essentially unplugged affair…… served up by two world-class practitioners…..”.

Mikkel Nordsø er én af Danmarks mest berømte guitarister. Han grundlagde i 1985 Mikkel Nordsø Band, som han siden har udgivet 7 plader med, og har herudover været en del af adskillige verdensberømte konstellationer på den internationale musikscene. Se endvidere www.mikkelnordsoe.com

Booking