TINE REHLING

Curriculum Vitae

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Destinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA). Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser. ”…Tine Rehling er en virkelig musiker. Hendes farvelægning, hendes udredninger af de musikalske ideer og den selvfølgelige strømmen i hendes spil var hendes glæde, der blev til vores glæde”… ”en opsigtsvækkende debut”.

Tine Rehling har også modtaget privatundervisning hos én af verdens legendariske harpesolister Marielle Nordman, Frankrig.

Tine Rehling har modtaget Jacob Gade Legatets store Pris og Gladsaxe Musikpris.

Kun 25 år gammel blev Tine Rehling inviteret til at give solo-recitals ved Verdensharpekongressen i Paris og ved Monterey Harpfestival i Californien. Samme år indgik hun et kammermusikalsk samarbejde med dengang én af verdens suverænt førende fløjtevirtuoser Michel Debost, Frankrig og fløjtenist Toke Lund Christiansen. Det resulterede i en CD indspilning af Fransk musik for fløjte og harpe.

1998 -2001 var Tine Rehling solo-harpenist i Aalborg Symfoniorkester, men hun har siden koncentreret sig om sin solo- og kammermusikkarriere. Tine Rehling har været solist med flere af de danske Symfoni- og kammerorkestre. Hun har været inviteret til at spille ved flere internationale harpekongresser bl.a. i Dublin ved den 9. Verdensharpekongres, hvor hun opførte Per Nørgårds harpekoncert ”Gennem Torne”, som er skrevet og dedikeret til hende. Og seneste sommeren 2014, hvor hun ved den 12. Verdens Harpe Kongres i Sydney, Australien, uropførte et soloværk af Bent Sørensen samt værker af Per Nørgård – alle værker skrevet og dedikeret til hende.

Tine Rehling optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland. Hun har givet solo- og kammermusikkoncerter i det meste af Europa samt USA, Kina og Australien. Hun har flere gange været inviteret som solist og kammermusiker til Rio Harp Festival, Brasilien.

Tine Rehling arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe, idet hun samarbejder med flere danske komponister. Hun har siden 2002 haft samarbejde med Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret adskillige soloværker til hende. I 2006 udkom hun som solist med en samlet indspilning af Per Nørgård’s musik for harpe solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD’en blev i maj 2006 udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International med bl.a. ordene ”En fremragende CD, superbt spillet.”

August 2006 blev udgivelsen nomineret til P2 prisen.

Tine Rehling optræder jævnligt med Per Nørgårds solo harpeværker og harpekoncerter – med disse har hun bl.a. været inviteret til Festivaler/koncertscener i Sverige, Estland, Rusland, Polen, Irland og Hawaii.

Tine Rehling har kammermusikalske samarbejder med bl.a. solo-fløjtenist Ulla Miilmann, solo-cellist Henrik Dam Thomsen, guitarist Frederik Munk Larsen og saxofonist Benjamin Koppel. Derudover har hun trio med Mikkel Nordsø, guitar og Ole Theill, indiske tabalas. Sammen med de to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af Flamencoen, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik.

CD indspilninger:

– ”French music for flute and harp” med Ulla MIilmann, fløjte. Udgivet på kontrapunkt.

-” Works for harp and ensemble” udgivet på DACAPO – records (Per Nørgårds samlede værker for harpe solo med Esbjerg Ensemble.)

– Benjamin Britten – ” works for harp solo and with voice” udgivet på Danica Records (Benjamin Brittens solo- kor- og kammermusik for harpe.)

– ”Entracte” – udgivet på Kontrapunkt (Franske værker for fløjte og harpe med fløjtenisterne Michel Debost (Frankrig) og Toke Lund Christiansen)

– Jørgen Jersild ”Music” for the harp udgivet på PAULA – records

– ”TIMEWAVE” udgivet på STUNT records (Flamenco – arabisk – indisk inspireret musik med fætrene Mikkel og Klavs Nordsø guitar og percussion og far Jesper Bøje Christensen)

– ”Music for Harp Trio” – udgivet på RAP Production (Fransk og dansk musik for fløjte, bratsch og harpe med trioen Madame Claude)

– ”Tine Rehling – Mikkel Nordsø duo” udgivet på ArtPeople

– Nordsø – Rehling – Theill Trio ”Blue Lotus” udgivet på Stunt Records

Derudover medvirker Tine Rehling på mange andre kunstneres CD’er.